浙江省衢州市2018年中考英语试题(解析版)

  1. 手机网页: 浏览手机版
  2. 资源类别: 人教版 / 初中试卷 / 中考试卷
  3. 文件类型: doc
  4. 资源大小: 625 KB
  5. 资源评级:
  6. 更新时间: 2018/7/12 19:36:10
  7. 资源来源: 会员转发
  8. 资源提供: lydiyi [资源集]
  9. 下载情况: 本月:获取中 总计:获取中
  10. 下载点数: 获取中 下载点  如何增加下载点
  11.  点此下载传统下载
资源简介:
约22830字,有答案解析。   浙江省衢州市2018年中考英语试卷
  一、听カ
  第一节:听小对话,从A、B、C三个选项中选出最佳选项,回答问题,对话仅读一遍。
  1. Where has Lily been?
  A. Australia.
  B. England.
  C. Germany.
  2. Which subject does Sally's father teach?
  A. Math.
  B. PE.
  C. Chinese.
  3. When does the movie start?
  A. At 6:30.
  B. At 7:30.
  C. At 8:30.
  4. How will the weather be tomorrow?
  A. Sunny.
  B. Windy.
  C. Rainy.
  5. What's the possible relationship between the two speakers?
  A. Teacher and student.
  B. Mother and son.
  C. Doctor and patient.
  第二节:听长对话,从A、B、C三个选项中选出最佳选项,回答问题,对话读两遍。
  听下面一段较长对话,回答第6~7小题。
  5. What is Matt doing?
  A. He is shopping at the market.
  B. He is making a plan for his trip.
  C. He is buying the ticket at the station.
  7. How will Matt go to Texas?
  A. By bus.
  B. By train.
  C. By plane.
  听下面一段较长对话,回答第8~10小题。
  8. Where did the man learn about the restaurant?
  A. From a friend.
  B. From TV
  C. From a magazine.
  g. What does the woman order?
  A. Fruit.
  B. Meat.
  C. Vegetables.
  10. What does the man advise the woman to do?
  A. To do exercise.
  B. To eat less.
  C. To lose weight.
  第三节;听独白,从题中所的A、B、C三个选项中选出最佳选项,完成信息表。独白读两遍。
  Juliette's website
  Name _______ Girls
  Development At ten, Juliette drew _______ little girls.
  She started the website with the help of her _______.
  At first, there were only some simple pictures on the website.
  Now, it has message boards, chat rooms, _______, music and more.
  Aim(目的) To help the girls learn more about cultures, _______ and become better.
  11. A. Beautiful      B. Cool      C. Young
  12. A. three      B. four      C. five
  13. A. parents      B. teachers      C. friends
  14. A. games      B. stories      C. movies
  15. A. make friends      B. build confidence      C. protect themselves
  二、完形填空
  阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,使文章完整、通顺。
  It was two days before Christmas, and David wanted to give a card to everyone in his class. He opened the bag and looked ____1____. "What are you looking for? his mom asked. "Ms. Ross gave us a ____2____ of everyone in the class, "said David. "I can't find mine. If I don t have my list, I won't know what names to put on the cards."
  "Take ____3____ out and we'll look together," suggested Mom. They shoot all his books and ____4____ all the pockets in his bag, but no Christmas list. "Now I can't give out cards at school, "David said sadly.
  "Don't ____5____ so easily, said Mom. She took a piece of paper and asked him how many children are in his class. "Seventeen," answered David "I'll never ____6____ them all."
  "Wait, "said Mom, numbering the paper one to seventeen." Now, who do you often play with? ""Brian, Todd and John.  "She wrote down their ____7____.  "And who sits in the first row in your classroom?”“Hmm…Angie, Jill and Brad." David tried to remember what his ____8____ looked like and who sat where, " And Rebecca, Travis and Erin in the second row." David's mom wrote as fast as she could.
  Now, they had ____9____ names. Who had he missed? David thought hard.
  "Why don't you write out the ____10____ that you have names for?" said Mom. "Maybe you'll think of the ____11____ name while you're writing."
  David pict a card. He ____12____ it and then put it into the envelope. He did this sixteen times. "____13____ is missing?" One more time he thought about who sat where in his classroom.
  ____14____ he said, "I know! I know who is missing from the list!"
  "who?"  said Mom.
  "We forgot ____15____!" David said. "I'm going to wish me a Merry Christmas, too.
  1. A. outside    B. inside    C. down    D. up
  2. A. list    B. note    C. book    D. bill
  3. A. something    B. everything    C. more    D. less
  4. A. checked    B. touched    C. found    D. cleaned
  5. A. get on    B. get off    C. give up    D. give back
  6. A. remember    B. understand    C. accept    D. believe
  7. A. rules    B. numbers    C. names    D. addresses
  8. A. bedroom    B. study    C. school    D. classroom
  9. A. fifteen    B. sixteen    C. seventeen    D. eighteen
  10. A. posters    B. letters    C. cards    D. messages
  11. A. missing    B. interesting    C. common    D. strange
  12. A. signed    B. drew    C. watched    D. enjoyed
  13. A. What    B. Whose    C. Which    D. Who
  14. A. Sadly    B. Suddenly    C. Secretly    D. Unluckily
  15. A. you    B. him    C. her    D. me
  【答案】1. B    2. A    3. B    4. A    5. C    6. A    7. C    8. D    9. B    10. C    11. A    12. A    13. D    14. B    15. D
  【解析】这则小故事讲了圣诞节临近但David却丢失了班级的名单,写卡片时忘记同学姓名,妈妈帮助指导他最后终于靠自己努力把同学名字包括自己的名字全部想起来的故事。
  1. 句意:他打开了包朝里面看了看。A.外面B.里面C.下面D.上面,打开书包后肯定是朝里面看看,故选B   
  2. 句意:Ross女士给了我们一份我们全班人员的清单。A.清单B.笔记C.书D.账单。从后面的I don t have my list得知这里他是在找清单,故选 A   
  3. 句意:把每件东西都拿出来我们一起看看。A.某物B.每件东西;一切C.更多D.更少。这里是妈妈的建议,从后面看出他们把书包里的书都倒出来了,所以这里的建议是把每件东西都倒出来,故选 B   
  4. 句意:他们把所有的书都倒了出来并且检查包里的所有的口袋。A.检查B.触摸C.找到D.清洁。这里是在说他们一起找清单的过程,是需要检查每一个口袋的,故选A   
  5. 句意:不要如此轻易地放弃。A.上车B.下车C.放弃D.送回,这里是妈妈的鼓励,故选C  
  6. 句意:我不会把他们都记住的。A.记得B.理解C.接受D.相信,这是David的回答,他是回忆不起所有的同学的名字的,故选A   
  7. 句意:她写下了他们的名字。A.规则B.数字C.名字D.地址,这里是在妈妈问完David经常玩耍的朋友后写下的东西 ,应该是他们的名字,故选 C   
  8. 句意:David尽力记起他的教室的样子以及谁坐在那里。A.卧室B.书房C.学校D.教室,这里是在回忆他的教室及其人员布局,故选D   
 点此下载传统下载搜索更多相关资源
  1. 说明:“点此下载”为无刷新无重复下载提示方式;“传统下载”为打开新页面进行下载,有重复下载提示。
  2. 提示:非零点资源点击后将会扣点,不确认下载请勿点击。
  3. 我要评价有奖报错加入收藏下载帮助

下载说明:

  • 没有确认下载前请不要点击“点此下载”、“传统下载”,点击后将会启动下载程序并扣除相应点数。
  • 如果资源不能正常使用或下载请点击有奖报错,报错证实将补点并奖励!
  • 为确保所下资源能正常使用,请使用[WinRAR v3.8]或以上版本解压本站资源。
  • 站内部分资源并非原创,若无意中侵犯到您的权利,敬请来信联系我们。

资源评论

{$comment}
salon365